Lelie zorggroep werkt samen met TANDEM casemanagers Midden-Holland

Lelie zorggroep werkt samen met TANDEM casemanagers Midden-Holland

Lelie zorggroep werkt samen met TANDEM casemanagers Midden-Holland

Lelie zorggroep heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband TANDEM, van casemanagers dementie in de regio Midden-Holland. Met Agathos (onderdeel van Lelie zorggroep) dragen we bij aan de samenwerking en de toekomst van dementiezorg in die regio.

Belangrijke schakel in ondersteuning van mensen met dementie

TANDEM, het samenwerkingsverband van casemanagers dementie, is al meer dan twaalf jaar een belangrijke schakel in de ondersteuning van mensen met dementie in de regio Midden-Holland. Een casemanager treedt op als contactpersoon voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, bekijkt welke hulp of zorg nodig is en onderhoudt contact met andere zorgverleners om de zorg op elkaar af te stemmen. Ook als er sprake is van beginnende dementie, kan men voor advies en begeleiding in de thuissituatie contact opnemen met de casemanager.

Versterking samenwerking

In de regio zijn 21 casemanagers actief in TANDEM vanuit zorgorganisaties De Zellingen, Vierstroom Zorg Thuis en Zorgpartners Midden-Holland en per september ook Lelie zorggroep.
Rosely van den Assem, regiomanager bij Lelie zorggroep: “Wij zijn blij om onze expertise nu ook in te zetten binnen TANDEM in de regio Midden-Holland. Door samen te werken met onze partners in de keten, vormen we een hecht netwerk dat de juiste ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met dementie en hun naasten. Samen geven we een krachtige impuls aan professionele ondersteuning bij dementie in de regio.”

Groeiende vraag naar ondersteuning in de regio

De regio Midden-Holland verwacht een grote toename van het aantal mensen met dementie. Adequate en deskundige inzet van passende ondersteuning en zorg thuis wordt daarmee nog belangrijker. Dankzij TANDEM heeft iedere cliënt, mantelzorger en zorgverlener één regionaal aanspreekpunt en wordt er samengewerkt over de muren van de verschillende organisaties heen. Met de toetreding van Lelie zorggroep wordt de samenwerking binnen TANDEM verder versterkt en worden extra casemanagers opgeleid om de groeiende vraag naar zorg in de regio op te vangen.
TANDEM is nauw verbonden met het regionale Netwerk Dementie, dat onderdeel is van Gedeelde Zorg.

Lelie zorggroep biedt thuiszorg, hulpverlening en verpleeghuiszorg vanuit een christelijke levensovertuiging. De organisatie is landelijk actief onder de merken Agathos, Curadomi en Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn. In regio Midden-Holland biedt de organisatie hulp bij het huishouden, ambulante hulpverlening én wijkverpleging (inclusief casemanagement dementie) onder de naam Agathos thuis. Kijk voor meer informatie op onze website www.leliezorggroep.nl.

 

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.